2011 yılından bu yana Lastikçim’in dijital ihtiyaçları ve alt yapı gereksinimleri …
- İş Analizi ve Sistem Danışmanlığı: Lastik satışı sürecinin tedarikten, müşteri aracına ürünün montajının yapılmasına kadar analiz edilmesi ve ihtiyaçların belirlenmesi. Süreçlerle ilgili yazılım ekibinin yönlendirilerek, proje geliştirme sürecinin belirlenmesi ve takibi.
- UX / UI Tasarım gereksinimlerinin belirlenmesi ve ajansın yönlendirilmesi, sektörel dinamikler ve kullanıcı davranışlarının doğru arayüzle sunulmasının sağlanması
- Sistemin yenilenmesi ve geliştirilmesi sürecinde görsel ve metin içerik ihtiyaçlarının belirlenmesi ve hazırlanması
- Tedarikçi, Marka, Kategori ve Ürün Yönetimi
- S.E.O. Site içi ve site dışı optimizasyon çalışmalarının yapılması, paravan ağının oluşturulması
- Operasyon ve Çağrı Merkezi Yönetimi
- Ajans İlişkileri Sosyal medya hesapları ve AdWords hesabının yönetimi konusunda çalışılan ajansla ilişkilerin yürütülmesi, yönlendirme ve bilgilendirmelerin yapılması
2009 yılından 2015 Eylül ayına dek freelance olarak hizmet verdikten sonra, firmanın devri ve yeni şirket sahiplerinin büyüme hedefleri doğrultusunda İstanbul’a gelerek firma bünyesinde hizmet vermeye başladım.
2015 Eylül – 2017 Ağustos ayı tarihleri arasında farklı bir konsepte odaklanan firma sahipleri, e-ticaret üzerinden perakendeyi ikinci plana alınca, projeye daha fazla ilgi duyan bir şirkete satış sürecinde aktif rol oynayarak, site ile birlikte yeni firmaya geçiş sağladım.
Daha profesyonel bir vizyon ile konuyu ele alan yeni şirkette ilk işimiz mevcut IdeaS… alt yapısı kullanan sitenin, alt yapısından kaynaklı sorunları çözmek adına yeni bir yazılım yaptırmak oldu.
3 Ay gibi kısa bir sürede, tamamen “lastik satışına özel” bir yapıya sahip olan yeni yazılım alt yapımız Codeigniter ve Bootstrap ile hazırlandı. Elbette her yazılım projesinde olduğu gibi “olmazsa olmaz” öğelerle hayata geçirilen yeni yazılım, 1 Ocak 2018 tarihinde yayına alındı ve proje sözleşmesindeki diğer maddeler ve geliştirme süreci başladı.
Lastikçim yenileme sürecinde neler yapıldı?
- Yeni tasarımın UX/UI optimizasyonu
- Lastiğe özel marka – kategori – ürün yönetimi gibi seçenekler sunan alt yapı kriterlerinin belirlenmesi
- Ideasoft’tan eski kategori, marka, etiket ve içerik sayfalarının aktarılması
- Ideasoft’tan eski ürünlerin aktarılması
- Markaların güncel ürün listelerinde ve tedarikçi stoklarında yer alan ürünlerin, lastiğe özel parametrelere bölünerek ürün tablolarının hazırlanması (20.000 ürün – motosikletten iş makinesi lastiklerine kadar 30+ markanın ürünleri)
- Ürün desen açıklamalarının, desen fotoğraflarının hazırlanması
- Etiket sayfaları ve marka sayfalarının içeriklerinin güncellenmesi
- Tedarikçi entegrasyonlarının yapılması
- Muhasebe programına siparişlerin otomatik olarak yazılması entegrasyonu
- Google merchant, facebook gibi reklam mecralarının feedleri
- Sistem içi CRM modülünün geliştirilmesi
- Ürün talep sisteminin hayata geçirilmesi